Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vernieuwde Ring rond Brussel wordt eerste opdracht van de Werkvennootschap

Vernieuwde Ring rond Brussel wordt eerste opdracht van de Werkvennootschap

De vernieuwde Ring rond Brussel wordt het eerste project van de Werkvennootschap. Die projectvennootschap moet alle deskundigheid omtrent mobiliteit en infrastructuurwerken bundelen. Op die manier hoopt bevoegd minister Weyts grote projecten vlotter en efficiënter te realiseren. Het is alvast de bedoeling dat de werken aan de Ring in 2019 starten. 

Er zijn veel verschillende organisaties die werken aan de weg maar tot nu toe ontbrak er een overkoepelend leiderschap. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bundelt nu alle krachten en alle deskundigheid in ‘De Werkvennootschap’. Zo coördineert één projectvennootschap voortaan de inspanningen van alle Vlaamse mobiliteitsspelers, zoals het Agentschap Wegen & Verkeer en De Lijn. “We brengen alles samen in één hand”, zegt Weyts. “Duidelijk projectleiderschap kan ervoor zorgen dat infrastructuurwerken sneller gerealiseerd worden”. Die vennootschap organiseert ook alle werken en kan ook allianties met de private sector op poten zetten.

Ring rond Brussel krijgt prioriteit

De Werkvennootschap zal zich in eerste instantie focussen op de herinrichting van de Ring rond Brussel en andere werven in Vlaams-Brabant. “Het hart van Vlaanderen slibt dicht”, weet Weyts. “Over een lengte van 20 kilometer wordt het doorgaand en het lokaal verkeer gescheiden maar we investeren ook in 40 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur en 60 kilometer tramsporen”. De schop voor de heringerichte Ring rond Brussel moet in 2019 in de grond.