Vernieuwing dient klacht in bij gouverneur tegen verkoop buurtweg Parking C aan Brussel

zon 26 jun 2016

De oppositiepartij Vernieuwing in Grimbergen dient een klacht in bij gouverneur De Witte tegen de verkoop van de buurtweg op Parking C aan de stad Brussel.

De buurtweg die eigendom is van de gemeente Grimbergen loopt dwars over parking C. Om te voorkomen dat die buurtweg de plannen voor de realisatie van een nationaal stadion zou dwarsbomen, wou bouwheer Ghelamco via de rechtbank de verjaring van deze buurtweg laten vaststellen. De buurtweg bestaat immers enkel nog op papier. Maar intussen sloten Grimbergen en Brussel een overeenkomst. Grimbergen verkoopt de buurtweg voor zo’n 557.000 euro. In ruil zal Grimbergen zich niet verzetten wanneer de teloorgang van de buurtweg wordt vastgesteld door de rechtbank. (Bekijk ook de reportage: ‘Grimbergen verkoopt buurtweg op parking C aan Brussel’)

De kwestie stond vrijdag op de agenda van de gemeenteraad in Grimbergen. Onder meer de buurtbewoners van de Treftwijk en leden van het Taal Aktie Komitee protesteerden aan de ingang van het gemeentehuis. De verkoop werd goedgekeurd door 17 leden van de meerderheid (CD&V, Open VLD en Groen). Maar oppositiepartij Vernieuwing laat het daar niet bij en heeft vooraf klacht neergelegd bij de gouverneur. “Een klacht vooraf is uitzonderlijk, maar enkel via deze weg kan verhinderd worden dat de dading maandagavond door de gemeenteraad van Brussel definitief wordt gemaakt. Indien de gouverneur de Grimbergse beslissing maandag schorst (en daar zijn heel wat argumenten voor), dan kan Brussel hierover niet beraadslagen”, verduidelijkt Bart Laeremans van Vernieuwing. Wordt ongetwijfeld vervolgd.