vilvoorde_grote_markt.jpg

Vertraging voor parking Grote Markt Vilvoorde door nieuwe juridische procedure?

vrij 27 mei 2016

Het parkeerbedrijf Besix Park NV vindt dat er opnieuw fouten zijn gemaakt bij de aanbesteding voor de aanleg en uitbating van de parking onder de Grote Markt. Het bedrijf heeft daarom een nieuwe procedure opgestart bij de Raad van State. Dat meldt het Laatste Nieuws. 

Vilvoorde gaat op de Grote Markt een ondergrondse parking realiseren met dubbel zoveel plaatsen als er nu vandaag bovengronds zijn. De Grote Markt zelf wordt autovrij. De concessie voor de bouw en uitbating ervan werd eind december toegewezen aan Apcoa NV. Maar Besix Park NV, een andere kandidaat, voelde zich benadeeld en trok naar de Raad van State. Met succes want de stad moest haar huiswerk overdoen. Maar ook na de nieuwe aanbesteding kwam Apcoa als beste keuze naar voren.

Volgens Besix Park NV werden er ook nu weer fouten gemaakt bij de aanbesteding. Zo heeft Besix Park NV voor de verdeling van de winsten met de stad een andere berekeningswijze gebruikt dan Apcoa waardoor geen objectieve vergelijking kan gemaakt worden tussen de verschillende offertes.

Het is nog niet duidelijk of de nieuwe procedure bij de Raad van State gevolgen heeft voor de bouw van de parking.