videohouse.png

Videohouse uit Vilvoorde capteert exclusief bezoek Trump aan België

woe 24 mei 2017

Bij het televisiefaciliteitenbedrijf Videohouse in Vilvoorde schakelen ze vandaag en morgen een versnelling hoger. De NAVO heeft immers Videohouse aangeduid om exclusief het hele bezoek van Trump aan ons land in beeld te brengen. Daardoor zijn er gedurende twee dagen 130 mensen van Videohouse aan de slag in en rond de NAVO-gebouwen. 

De cameramensen, monteurs, regisseurs en andere medewerkers werden niet alleen gescreend door de Belgische staatsveiligheid maar ook door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Ook hun materiaal werd vooraf uitgebreid gecontroleerd.

Het Videohouse-personeel moet ook zeer strenge veiligheidsvoorschriften volgen. Zo mogen ze geen smartphone op zak hebben. Enkel gsm’s zonder camerafunctie zijn toegestaan. 

Deze televisieklus lijkt indrukwekkend maar Videohouse heeft al voor grotere uitdagingen gestaan. Zo capteerden het bedrijf in 2015 bijvoorbeeld het Eurovisiesongfestival in Wenen. Dat televisiespektakel werd door 197 miljoen kijkers live gevolgd via televisie en het internet.