Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vier nieuwe bruggen in Halle

Vier nieuwe bruggen in Halle

In CC ’t Vondel in Halle heeft het agentschap Waterwegen en Zeekanaal de plannen uit de doeken gedaan voor de herwaardering van het kanaal Brussel-Charleroi. Zo worden er  vier nieuwe bruggen gebouwd over het kanaal. 

Vorig jaar werd een akkoord gesloten tussen de stad Halle en Waterwegen en Zeekanaal om het kanaal Brussel-Charleroi in Halle op te waarderen. Zo zal het kanaal dieper en breder worden gemaakt om te voldoen aan de Europese normen. Na een grondig vooronderzoek zijn nu de eerste schetsen gemaakt. Die kon het publiek gisteren inkijken tijdens een infomarkt in cultuurcentrum ’t Vondel in Halle.

Vanaf volgend jaar starten de werkzaamheden voor een nieuwe Bospoortbrug. Die is dringend aan vervanging toe en zal vervangen worden door een beweegbare brug. De nieuwe Bospoortbrug zal voorbehouden blijven voor wandelaars, fietsers en het openbaar vervoer. Al het andere verkeer zal de oversteek moeten maken via de nieuwe Zuidbrug die de verbinding zal maken tussen de Volgelpers (Sint-Rochus) en de Zennebrug op de René Deboecklaan.

Ook ter hoogte van de Nederhem zal een nieuwe brug gebouwd worden. Tot slot wordt de voetgangersbrug over de sporen ter hoogte van de Sint-Annastraat verlengd tot de Willamekaai.

Voorts zullen op termijn de sluizen van Lembeek en Halle verplaatst en vernieuwd worden. Ook de stadskaaien worden vernieuwd. Verwacht wordt dat al deze werkzaamheden pas in 2030 zullen voltooid zijn. (Simualtiefoto Engineering Consultants)