Vilvoorde en Machelen investeren in cameranetwerk

woe 26 apr 2017

De politiezone ViMa (Vilvoorde-Machelen) trekt een bedrag van 610.000 euro uit voor een nieuw cameranetwerk langs de belanrgijkste invalswegen. Het is de bedoeling dat vooral de georganiseerde misdaad wordt aangepakt. 

 

 

Vilvoorde en Machelen plaatsten in het verleden reeds verschillende camera's met nummerplaatherkenning op hun grondgebied. Nu maakt de politiezone extra geld vrij om meer van die zogenaamde ANPR-camera's te installeren. 

Op 12 plaatsen in Vilvoorde en Machelen werden verouderde camera's intussen vervangen. Elders op het grondgebied kwamen er in totaal 8 nieuwe camera's bij en tegen eind mei komen daar nog eens 4 camera's bovenop. De camera's staan opgesteld langs belangrijke invalswegen (onder andere aan de Heirbaan in Machelen en langs de Luchthavenlaan in Vilvoorde). De camera's zijn bedoeld om de diefstallen- en inbrakenplaag tegen te gaan.

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Sp.a) dringt er intussen op aan om ook de camerabeelden in het station van Vilvoorde ter beschikking te stellen van de lokale polite.