knipsel.png

Vilvoorde krijgt een echte Wereldbekerstraat

din 8 mei 2018

Over een paar weken begint in Rusland het WK voetbal. In Vilvoorde stijgt de WK-koorts nu al zienderogen. De Guldenschaapstraat zal worden omgetoverd in een heuse Wereldbekerstraat. Vilvoordse handelaars doen daarvoor een beroep op 32 klassen uit de Vilvoordse scholen, dat zijn er evenveel als er landen deelnemen aan het WK. Niemand miner dan Dilbekenaar en ex-Rode Duivel Paul Van Himst leidde gisteren de trekking in goede banen.

2 Jaar gelden, ter gelegenheid van het EK, werd de Guldenschaapstraat in Vilvoorde door 150 enthousiaste kinderen al eens omgedoopt tot een Rode Duivelsstraat. Ze deden dat met veel kleur, lintjes, ballonnen en vlaggen.

Deze keer gaan meer dan 600 Vilvoordse kinderen diezelfde Guldenschaapstraat omtoveren in een Wereldbekerstraat. Die kinderen komen uit 32 Vilvoordse klasse, waarbij elke klas één land dat deelneemt aan het WK zal vertegenwoordigen. Om te beslissen welke klas welk land zal vertegenwoordigen, deden de organisatoren gisteren voor de trekking een beroep op voormalig Rode Duivel Paul Van Himst uit Dilbeek. 

Dat de sportieve en kleurrijke actie precies in Vilvoorde plaatsvindt, is niet toevallig. Zo telt de stad maar liefst meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Op 4 juni wordt de Wereldbekerstraat ingehuldigd en weten we welk land wereldkampioen wordt!