Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde verbindt Harensesteenweg met Schaarbeeklei met nieuwe straat

Vilvoorde verbindt Harensesteenweg met Schaarbeeklei met nieuwe straat

Vanaf vandaag wordt gestart met de aanleg van een nieuwe straat die de verbinding zal maken tussen de Harensesteenweg en de Schaarbeeklei via een doorgang onder het woonzorgcentrum Ter Harte. De nieuwe straat krijgt de naam Fredor De Bockstraat.

Fredor De Bock was een vooraanstaand aannemer in het begin van de 20e eeuw. Hij werkte met structuren in gewapend beton, wat voor die tijd zeer vooruitstrevend was. In Vilvoorde realiseerde hij o.a. de gebouwen waarin nu De Kruitfabriek en Woestijnvis zitten. In een deel van die gebouwen maakte hij ook een soort van prefab-structuren in gewapend beton. Fredor De Bock bouwde ook de Marie-Joséwijk voor de arbeiders van zijn fabriek en de tunnel die de gebouwen van de Molens Drie Fonteinen op beide oevers van het Zeekanaal met elkaar verbond. Ook dit was een waar technologisch hoogstandje voor die tijd.

De aanleg van de nieuwe straat start op 1 februari en verloopt gefaseerd. De eerste twee fases vinden plaats ter hoogte van de aansluiting met de Harensesteenweg, de derde en laatste fase situeert zich aan de aansluiting Schaarbeeklei-Machelenstraat en de aanleg van de middenberm. Begin april moet de weg klaar zijn.