Vilvoorde wil nieuwe bestemming voor Asiat-site

woe 13 dec 2017

Vilvoorde wil een nieuwe bestemming geven aan de militaire Asiat-site. In het verleden viel de keuze op een bedrijventerrein, maar het dossier zit geblokkeerd wegens te hoge vraagprijs van Defensie. Nu wil Vilvoorde het terrein voorbehouden voor publieke voorzieningen. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De Asiat-site aan de Willem Elsschotstraat is een domein van 5,7 hectare groot. Vilvoorde liet zijn oog vallen op het terrein en wilde het ontwikkelen tot een bedrijventerrein. Maar van die plannen kwam tot dusver niets in huis. Defensie vroeg 11 miljoen euro van de militaire site, een vraagprijs die Vilvoorde veel te hoog vond. Volgens Vilvoorde bedraagt de officiële schatting van de grond zo'n 9 miljoen euro. Gevolg: het dossier zit al jaren lang muurvast.

Maar nu lijkt er een opening in het dossier te komen. Volgens burgemeester Bonte valt de keuze niet langer op een bedrijventerrein, maar zou de Asiat-site ideaal gelegen zijn voor publieke voorzieningen zoals sportinfrastructuur, woningen, een school en zelfs een nieuwe moskee. 

Vilvoorde heeft al een deel van de Asiat-site gekocht. Ondermeer de technische diensten van de stad zijn er ondergebracht. Op het moment van de aankoop werd ook een voorkooprecht bedongen voor de rest van het terrein.