mvanderauwera.jpg

Vilvoordenaar schrijft boek over aanslagen 22 maart

don 15 maa 2018

Marcel Van der Auwera, Vilvoordenaar en oud-leerling van ZAVO in Zaventem, heeft samen met negen andere vooraanstaande auteurs uit België en Nederland, het boek ‘Crisisbeheersing Witte Kolom’ geschreven. Het boek neemt de lezer mee doorheen een aantal gebeurtenissen, rampen en crisissen binnen de gezondheidszorg. Met als meest recente ramp de aanslagen van 22 maart.

 

Vilvoordenaar Marcel Van der Auwera is sinds 2013 Diensthoofd Dringende Hulpverlening bij de FOD Volksgezondheid. In het boek beschrijft hij uitvoerig de lessen die getrokken zijn na de aanslagen van 22 maart 2016. Met zijn team heeft hij mee de dringende geneeskundige en psycho-sociale hulpverlening  tijdens de aanslagen van 22 maart 2016 helpen coördineren. Zijn conclusie kan als volhgt worden samengevat: als organisatie ben je voorbereid op een grote ramp, als mens ben je nooit klaar voor een ramp van die omvang.

Naast 18 jaar professionele ervaring op de spoedgevallendienst van UZ Brussel was Van der Auwera ook al betrokken bij internationale missies in Haïti, Moldavië en de Democratische Republiek Congo.

Meer info over het boek vind je op https://www.svdc.nl/nieuws/nieuw-boek-crisisbeheersing-witte-kolom/