knipsel_2.png

Vilvoordse band 'Sell Me Your Coat' barst van de ambitie

din 20 maa 2018

De Vilvoordse band 'Sell Me Your Coat' heeft grote toekomstplannen. De band treedt steeds meer op en dat resulteert binnenkort in een nieuwe plaat, opgenomen in Lissabon. Zelf omschrijven ze hun muziek als een mix van alternatieve rock, pop en punk. 2 NIeuwsneuzen van het College in Vilvoorde konden frontman Toby Vanhaecht en gitarist Michaël Claessens strikken voor een interview.

Vanwaar komt de naam van jullie band?

Toby: "De naam is gebaseerd op het nummer 'Sell me a coat' van David Bowie. Toen ik de band oprichtte, had ik een lijst met groepsnamen die leuk klonken en uit die honderden namen bleef 'Sell me your coat' altijd naar voor komen."

Wat kunnen we van jullie eerste album verwachten?

Toby: "Onze nieuwe plaat zal helemaal anders zijn. We hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt. Er zit meer variatie in onze nummers. We mikken met deze plaat op een breder publiek."

Michael: "Ik kijk enorm uit naar de release!"

Wat zijn de toekomstplannen?

Toby: " We zijn druk bezig met de opname van onze eerste plaat. We hebben een producer uit Portugal die ons meeneemt naar Lissabon om daar de plaat op te nemen. We hebben een lijst met ongeveer 20 nummers klaar. Van die lijst zullen er uiteindelijk 10 nummers overblijven."