Vilvoordse moslims boos na fataal ongeval aan moskee

don 16 nov 2017

Vilvoordenaar Mimoun Benamar ijvert opnieuw voor meer verkeersveiligheid aan de moskee aan de Mechelsesteenweg. Gisteren overleed de 74-jarige man die daar vorige vrijdag was aangereden.

 

 

 

Mimoun Benamar, die naar eigen zeggen als spreekbuis optreedt voor de Vilvoordse moslimgemeenschap, bracht de volgens hem onveilige verkeerssituatie aan de moskee al eerder onder de aandacht en startte reeds een petitie voor een verkeersdrempel vlak voor de ingang. Hij verwijt zowel de voorzitter van de moskee als Vilvoords burgemeester Hans Bonte dat niets werd ondernomen. Volgens Benamar zou de burgemeester na een eerder ongeval aan de moskee de invoering van een Zone 30, een verkeersdrempel en signalisatie beloofd hebben. Iedere vrijdag komen een duizendtal mensen bidden in de moskee voor het vrijdaggebed.

Vorige vrijdag werd een man van 74 aan de moskee aangereden. De man overleed gisteren. Volgens onze correspondent leek de man bij de aanrijding op het eerste gezicht eerder lichtgewond maar werd later, in een ander ziekenhuis, een bloedklonter vastgesteld die hem fataal is geworden. Volgens Benamar was de man echter meteen zwaargewond en zelfs ter plaatse reeds in coma.