rave_1.png

Vilvoordse ravers beschuldigen politie van buitensporig geweld

don 12 jan 2017
De feestvierders van de illegale raveparty op de Asiat-site in Vilvoorde op oudejaarsnacht beschuldigen de politie van buitensporig geweld. De fuivers raakten verwikkeld in een knokpartij met de politie toen die een einde wilde maken aan het feestje. Verschillende jongeren willen een klacht indienen tegen de politie.

Rond 6 uur 's ochtends liep de situatie helemaal uit de hand op de Asiat-site in Vilvoorde. De politie wilde de illegale raveparty stoppen, maar raakte slaags met de ongeveer 1000 feestvierders die aanwezig waren. Die bestookten de agenten onder meer met vuurwerk en glazen flessen. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.

Volgens de ravers verwondde de politie zelf ook zo'n 20 fuifgangers. Volgens één van de aanwezigen sloeg te politie op alles wat bewoog. Op sociale media en speciale ravewebsites tonen enkele fuifgangers hun verwondingen: blauwe plekken tot bijtwonden in armen en benen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"55200","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"157","width":"610"}}]]

Verschillende slachtoffers willen nu een klacht indienen tegen de politie wegens buitensporig geweld. Bij de Vilvoordse politie ontkennen ze dit met klem. Ze geven toe dat er mogelijk meer gewonden zijn dan eerst gedacht, maar benadrukken dat er zeker geen ongehoord geweld werd gebruikt.