Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse Overheid legt “missing link” fietsverbinding aan in Meise

Vlaamse Overheid legt “missing link” fietsverbinding aan in Meise

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 3 augustus met het aanleggen van een verhoogd fietspad op de Vilvoordsesteenweg (N211) in Meise tussen de op- en afritten van de A12.

 

 

Vlaams minister van Mobiliteit Weyts: "De aanleg van deze fietsinfrastructuur zal de fietsers (werk- en schoolverkeer) stimuleren om naar Brussel te rijden". ​ Het einde van de werken is voorzien voor de start van het nieuwe schooljaar.​

Nu is er een smal aanliggend fietspad. Dat wordt vervangen door een breed verhoogd fietspad in rood beton. Langsheen de N211 zijn er dan over het traject Opwijk - Vilvoorde bijna overal vrijliggende fietspaden.

Hinder

Eerst wordt de rijrichting Grimbergen aangepakt, daarna de rijrichting Wolvertem. Tijdens de werken zal er langs de werfzone steeds 1 rijstrook beschikbaar zijn voor het doorgaand verkeer. In de andere rijrichting zijn beide rijstroken beschikbaar.

Afhankelijk van de fase waarin gewerkt wordt, zullen de fietsers het tegenoverliggende fietspad in beide richtingen kunnen gebruiken.

Deze werken worden tijdens het zomerverlof uitgevoerd om zo de hinder voor de weggebruikers te beperken.