brand_drogenbos4.png

Vlaamse Rand zal moeten betalen voor Brusselse hulpdiensten

don 20 nov 2014

Gemeenten uit de Rand zullen voortaan moeten betalen voor de Brusselse hulpdiensten die  opgeroepen worden om hier een interventie te verzorgen.  Met de maatregel kunnen  volgens de bevoegde  Brusselse staatssecretaris Jodogne van het FDF honderdduizenden euro’s gerecupereerd worden.  

Tussen de 6,5% en de 9% van de interventies van de Brusselse hulpdiensten wordt uitgevoerd in de Vlaamse Rand, dat becijferde de Brusselse staatssecretaris Cécile Jodogne. “Maar omwille van de Brusselse interventies vinden sommige gemeenten het in de Rand niet meer nodig om zelf voor hulpverlening te zorgen.  Sommige gemeenten weigeren ook de kosten te betalen die het gevolg zijn van zo’n Brusselse interventie”, vertelt Jodogne van het FDF in gesprek met Télé Bruxelles. 

Maar vanaf 1 januari zal daar verandering in komen.  Dan zullen de interventies van de Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp gefactureerd worden aan de gemeenten waar die werden uitgevoerd.  “Op die manier zullen we honderdduizenden euro’s kunnen recupereren en zal de Brusselse belastingbetaler dus niet langer moeten betalen voor de hulpverlening in de Rand”, aldus Jodogne.