voetbal_algemeen.jpg

Voetbalmakelaar uit Zaventem moet 2 jaar de cel in

don 22 feb 2018

Een malafide voetbalmakelaar uit Zaventem is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar. Hij lichtte profvoetballers en -trainers op die op zoek waren naar een nieuwe club. Onder zijn slachtoffers zijn enkele bekende namen, zoals trainer Hugo Broos uit Humbeek (Grimbergen) en Lierse-speler Koen Weuts.

De 36-jarige beklaagde zat in het voetbalwereldje en stelde zich voor als makelaar die spelers naar Dubai, Qatar en Iran kon transfereren. SK Lierse-speler Koen Weuts ging met hem in zee, maar moest zelf 650 euro betalen voor een vliegtuigticket toen hij naar Dubai wilde vliegen. Een bewijs voor dat ticket kreeg hij nooit. De deal met de club uit Dubai werd uiteindelijk afgeblazen. De makelaar poogde ook enkele bekende trainers op te lichten, zoals Aad De Mos, Jan Ceulemans en Hugo Broos, maar zij trapten niet in de val.

Het parket van Halle-Vilvoorde vervolgde de man voor valsheid in geschrifte, oplichting en poging tot oplichting. De rechtbank achtte de feiten vandaag bewezen en veroordeelde de malafide makelaar tot een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar.