van_der_cruysse2.jpg

Voormalig woordvoerder Zaventem wint Hercule Poirotprijs

din 1 nov 2016

Jan Van Der Cruysse, de voormalige woordvoerder van Brussels Airport, heeft met zijn eerste thriller ‘Bling Bling’ de Hercule Poirotprijs gewonnen. Dat is de prijs voor het beste misdaadverhaal in Vlaanderen en wordt jaarlijks uitgereikt naar aanleiding van de Boekenbeurs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van zo’n 5.000 euro.

‘Bling bling’ vertelt het verhaal van een diamantkoerier die op de luchthaven van Delhi (India) beroofd wordt van een lading diamanten die eigendom zijn van een Georgische handelaar. Albertien die verantwoordelijk is voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt  de laan uitgestuurd maar start op eigen houtje een onderzoek. Zij belandt, samen met een koppige speurder, in een wervelwind van bloed en wraak.

‘Bling Bling’ is het schrijversdebuut van Jan Van Der Cruysse waarvoor hij dus meteen de Hercule Poirotprijs krijgt. Van Der Cruysse was vroeger vooral bekend als woordvoerder van Brussels Airport, een job die hij 20 jaar lang uitoefende.  Maar in 2015 maakte hij de overstap naar een communicatiebureau in Hasselt