Vrienden uit Halle en Merchtem maken Sinterklaasfilm voor het goede doel

vrij 14 okt 2016

Enkele vrienden uit Merchtem en Halle hebben een nieuwe Vlaamse Sinterklaasfilm gemaakt. En ook al gaat het om een lowbudgetfilm, toch oogt het allemaal zeer professioneel. De initiatiefnemers willen met de film zoveel mogelijk geld inzamelen voor verschillende goede doelen. 

'Loewie', zo heet de Sinterklaasfilm. Deze prent is een initiatief van Erik Bosmans uit Merchtem en zijn goeie vriend Geert Willemyns uit Halle. Deze laatste was bij het grote publiek vooral bekend als Elvis Presley-imitator. Maar nu kruipt hij dus in de huid van Sinterklaas.

Beide vrienden slaagden erin zo’n 20 acteurs en figuranten bij elkaar te brengen en zo’n 30 medewerkers. Onder meer door het jonge productiehuis 'Penthouse Productions' uit Mechelen en tal van enthousiaste filmschoolstudenten kreeg het geheel een zeer professionele aanpak. 

Intussen wordt de laatste hand gelegd aan de prent. En dat is nodig want op 28 oktober gaat de film in première in Kinepolis. Nadien zal het Sinterklaasverhaal te zien zijn in de culturele centra. De opbrengst zal overgemaakt worden aan verschillende goede doelen zoals de Rode Neuzendag, de VZW Kinderkanker en de vzw een Een hart voor Bren.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Willemyns (Sinterklaas), Erik Bosmans (Zwarte Piet)  en Christoph De Smedt. Bekijk hieronder de trailer.

LOEWIE 2016 - OFFICIAL TRAILER from Thomas Vercauteren on Vimeo.