politie_10.jpg

Vrouw uit Bever wordt zwaar toegetakeld in haar wagen en verliest 40.000 euro

maa 9 jan 2017

In Bever werd een vrouw op weg naar huis zwaar toegetakeld door gangsters die haar klem hadden gereden. Ze maakten 40.000 euro buit. Dat geld had de vrouw net afgehaald in een bank in Tubeke voor de aankoop van een bouwgrond. 

De vrouw had na haar bankbezoek woensdag op de A8 in Bassily de afrit genomen en reed op de steenweg richting Bever, toen ze plots moest remmen voor een wagen die de weg blokkeerde. Op dat ogenblik sprong er ook een man in haar wagen. Met een pistool sloeg hij haar verschillende keren op het hoofd. Vervolgens dwong hij haar door te rijden naar een afgelegen plek in de Romont in Bever. Daar werd haar de 40.000 euro afhandig gemaakt. De gsm, haar sleutels en haar handtas gooide de overvaller in een veld.

Nadien verliet de overvaller de wagen en stapte in een zwarte Volkswagen Golf die hen gevolgd was. De vrouw kon nog op eigen houtje naar huis rijden. Toen ze uitstapte, zakte ze in elkaar en werd ze overgebracht naar het ziekenhuis met bloeduitstortingen en een hersenschudding.

Dat de vrouw het geld had afgehaald voor de financiering van een bouwgrond is wel merkwaardig omdat sinds 2014 onroerende goederen niet langer betaald mogen worden met cash geld. De politie is intussen een onderzoek gestart. Getuigen kunnen contact opnemen met de lokale politie via het nummer 054/31.35.00.