Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Waalse en Vlaamse cultuurcentra organiseren opnieuw samen Kunsten Bo(!)s des Arts

Waalse en Vlaamse cultuurcentra organiseren opnieuw samen Kunsten Bo(!)s des Arts

7 cultuur- en gemeenschapscentra uit Halle, Beersel, Ittre, Tubeke, Kasteelbrakel, Rebecq, en het Centre Culturel Brabant Wallon organiseren op maandag 5 juni in het Hallerbos pnieuw 'Kunsten Bo(!)s des Arts. Dit is een cultuurhappening waarbij Vlamingen kennis kunnen maken met Waalse cultuuracts en omgekeerd. In totaal zullen er zo’n 30 artiesten optreden. 

In Wallonië heeft men nog nooit gehoord over pakweg Raymond van het Groenewoud of Philippe Geubels. Maar ook in Vlaanderen kent de Waalse cultuurgrootheden niet. Een van de uitzonderingen is Bert Kruismans. Zijn tournees stoppen doorgaans niet aan de gewestgrens. Hij is dan ook de peter van 'Kunsten Bo(!)s des Arts' dat een culturele ontmoeting wil realiseren tussen de bewoners van beide gewesten in het Hallerbos, het natuurgebied dat deze inwoners gemeenschappelijk hebben.

30 artiesten uit beide landsdelen zullen er op 5 juni in het bos het beste van zichzelf geven. En dat gaat van muziek, theater, acrobatieën over dans en poëzie. Het initiatief vond vorig jaar de eerste keer plaats. Maar ondanks het slechte weer lokte deze 'Kunsten Bo(!)s des Arts' toch nog meer dan 1000 bezoekers naar het Hallerbos. Het volledige programma met de uren van de optredens vind je terug op www.kunstenboisdesarts.be. Er zijn ook twee parkings met pendelbussen voorzien, van en naar het bos tussen 11u30 en 18u30.