kattebroek_dilbeek.jpg

Wachten op parkeerverbod vrachtwagens Kattebroekstraat Dilbeek

don 21 sep 2017

Het recent ingevoerde parkeerverbod voor vrachtwagens in de Kattebroekstraat in Dilbeek is voorlopig niet meer van kracht. Meer zelfs, het verbod is eigenlijk nooit van toepassing geweest omdat de geplaatste verkeersborden eigenlijk niet officieel waren. De gemeente laat weten dat het om een foute inschatting gaat. 

In juli besliste het gemeentebestuur van Dilbeek om in de Kattebroekstraat ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de Brusselse ring een parkeerverbod in te voeren voor zware vrachtwagens. De beslissing werd genomen omdat buurtbewoners regelmatig hun beklag deden over het feit dat vrachtwagens langdurig in de straat parkeerden, wat gevaarlijke situaties veroorzaakte.

Maar het foutparkeren bleef aanslepen. Logisch, want de borden die werden geplaatst, bleken geen officiële verkeersborden, waardoor de politie overtreders ook niet kon bestraffen. Intussen zijn de oude borden weggehaald. Volgens de politie worden nieuwe, officiële borden besteld.

Volgens de gemeente gaat het om een foute inschatting. "Er zijn zoneborden besteld in plaats van gewone borden E9 met onderbord 'maximum 3,5 ton'", zegt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur. "Blijkbaar zijn die zoneborden niet voldoende om te kunnen verbaliseren en zijn ze weggenomen. Wanneer de nieuwe borden er zijn, is het verbod weer van kracht."

(Foto Persinfo)