vuilniswagen1.jpg

Wemmel gaat niet langer zelf huisvuil ophalen

din 6 dec 2016

Vanaf 1 januari 2017 wordt de gemeentelijke huisvuilophaaldienst in Wemmel overgeheveld naar de intercommunale Haviland. De zes personeelsleden blijven wel in Wemmel en krijgen andere taken. Een en ander is het gevolg van de oprichting van de afvalintercommunale Intradura.

"Wemmel is de laatste gemeente in de regio die zelf instaat voor de eigen ophaling van huisvuilzakken", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL). "Maar we willen meestappen in het verhaal van één grote afvalintercommunale die kostenbesparend werkt. Twintig gemeenten die zijn aangesloten bij Haviland, willen die intercommunale oprichten. Wemmel moest daarvoor als enige nog zijn ophaaldienst overhevelen naar Haviland en dat zal dus nu gebeuren." Er zullen echter geen ontslagen vallen. De personeelsleden zullen ingezet worden om de straten te reinigen.

Wemmel beschikt momenteel nog over drie vuilniswagens. Eén daarvan wordt tegen boekwaarde (zo'n 60.000 euro) overgenomen door Haviland. Een tweede zal afgevoerd worden als oud ijzer. Wemmel blijft wel één vuilniswagen behouden. "Die willen we inzetten bij grote manifestaties zoals de jaarmarkt of tijdens kermissen of festiviteiten", gaat de burgemeester verder. "Die vuilniswagen kan ook worden gebruikt in noodgevallen. Bijvoorbeeld bij watersnood als er vernielde huisraad moet worden opgehaald." (foto: Joris Herpol)