Wemmel stemt voortaan elektronisch

vrij 2 feb 2018

Wemmelaars zullen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen elektronisch hun stem moeten uitbrengen. De gemeente heeft 180.000 euro geïnvesteerd in de aankoop van stemcomputers. 

"We zijn niet over één nacht ijs gegaan om deze beslissing te nemen, maar ondanks de investering heeft het ook z'n voordelen", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste. "We kregen vaak opmerkingen van inwoners die het stemformulier veel te onhandig vonden omdat het heel groot is. Door de regelgeving over faciliteiten, moet er meer informatie op onze stembrieven staan dan in andere gemeenten, onder andere ook omdat er bij bepaalde verkiezingen meer lijsten kunnen opkomen. Bij ons zijn er bijvoorbeeld ook al aparte OCMW-raadsverkiezingen, wat een extra stemformulier met zich meebrengt", zegt Vansteenkiste.

De komende weken plant de gemeente enkele infosessies zodat de Wemmelaar kennis kan maken met het elektronisch stemmen. "Verder komer er ook oefen-stemcomputers in de bibliotheek, in het gemeentehuis en administratief centrum waarop mensen vrij kunnen oefenen", besluit Vansteenkiste.