willy_segers.jpg

Willy Segers gaat opnieuw voor de sjerp in Dilbeek

zat 22 apr 2017

Willy Segers, de huidige burgemeester van Dilbeek, zal in 2018 opnieuw de N-VA-lijst trekken in zijn gemeente. Dat maakt hij zelf bekend op zijn Facebookpagina. Hij wil naar eigen zeggen het werk van deze legislatuur verderzetten. 

Op de N-VA bestuursvergadering van maart werd burgemeester Willy Segers unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hij heeft die plaats ook meteen aanvaard. "Met dankbaarheid uiteraard voor dat vertrouwen, maar ook met veel ambitie kijk ik er naar uit om ook volgende bestuursperiode de Dilbeekse bewindsploeg te kunnen leiden. Het werk is immers helemaal niet af: daarvoor zijn de uitdagingen voor onze gemeente te groot en te belangrijk."

De huidige bestuursploeg, een coaltitie tussen N-VA, CD&V-DNA! en Groen-Sp.a, heeft het de jongste maanden nochtans niet onder de markt. Sinds Jos Crabbe overstapte van CD&V naar Open VLD is het bestuur zijn krappe meerderheid kwijt. Het moest daardoor onder andere al een belastingverlaging slikken die de oppositie absoluut wilde doorvoeren.