woluwewandelpad.png

Woluwewandelpad tot Zaventem krijgt vorm

zon 29 jul 2018

Sinds enkele weken werkt de Vlaamse Landmaatschappij aan een wandelpad tussen Sint-Stevens-Woluwe, aan de grens met Brussel, en de Stockmansmolen in Zaventem. Het pad is deel van een breder project rond sanering van de Woluwebeek.

Het wandelpad start aan de Hippokrateslaan in Sint-Stevens-Woluwe, aan de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op de meest vochtige plaatsen wordt er een houten vlonderpad aangelegd; op andere stroken is het pad verhard door steenslag of aangedamde boomschors. Het pad volgt de loop van de Woluwebeek, gaat verder achter het recyclagepark van Kraainem en onder het viaduct van de autosnelweg. Uiteindelijk zal het, door de Leuvensesteenweg te kruisen, wat verderop aanpikken op het wandel- en fietspad richting de Stockmansmolen.

De aanleg van het wandelpad kadert in een project om de Woluwebeek te saneren. Volgens Zaventems milieuschepen Erik Rennen (N-VA) heeft het project ook een breder ecologisch doel:  “De groene ruimte rond de beek wordt in ere gehouden, om zo een diversiteit aan fauna en flora tot ontwikkeling te laten komen”.

In het najaar zal het wandelpad officieel geopend worden.