Woonwagenbewoners kunnen voortaan terecht op doortrekkersterrein Asse

vrij 11 nov 2016

De provincie Vlaams-Brabant heeft vandaag een doortrekkersterrein geopend voor woonwagenbewoners op de PIVO-site in Asse.

Jaarlijks trekken in Vlaanderen zo’n duizendtal gezinnen in woonwagens rond. Vaak strijken ze ergens neer op een locatie waar ze geen toestemming voor hebben. Daarom startte de provincie in 2005 met een doortrekkersterrein nabij het Provinciedomein Huizingen aan de Toreylaan in Beersel. Het project kreeg vrij snel een positieve evaluatie waardoor het nadien een definitieve inrichting kreeg.

Dit initiatief krijgt nu navolging op de PIVO-site in Asse. "Om betaalbaar wonen, ook voor maatschappelijk kwetsbare groepen, in Vlaams-Brabant mogelijk te maken, hebben we op onze PIVO-site een doortrekkersterrein aangelegd met 10 standplaatsen", verduidelijkt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen en PIVO. "Dit doortrekkersterrein biedt een degelijke infrastructuur waar woonwagenbewoners gedurende maximaal drie weken na mekaar een beroep kunnen op doen", besluit Tie Roefs, gedeputeerde voor diversiteit. "We willen dat iedereen zich thuis voelt in onze provincie".

Op het doortrekkersterrein wordt er een specifiek reglement uit het politiereglement van Asse toegepast.
De provincie Vlaams-Brabant stelde ook een toezichter aan voor het doortrekkersterrein. Hij staat in voor de registratie van de bewoners, het naleven van het reglement en het beheer van het terrein.

(foto archief RINGtv)