Zander Meykens uit Eppegem gelauwerd op Kortfilmfestival Leuven

zon 10 dec 2017

Op de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven zijn zaterdagavond voor de 13e keer de VAF Wildcards uitgereikt, dat zijn de jaarlijkse prijzen voor aanstormend filmtalent. Zander Meykens uit Eppegem bij Zemst was laureaat in de categorie Animate. Tot de winnaars van de vorige edities behoren onder andere ook Adil El Arbi en Bilall Fallah.

In totaal werden 84 films van pas afgestudeerde filmmakers ingeschreven voor de Wildcardcompetitie. Dat waren 32 fictiefilms, 11 animatiefilms, 27 documentaires en 15 experimentele single-screenwerken. UIt die inzendingen werden 6 winaars aangeduid door 4 gespecialiseerde jury's, met daarin bekende namen uit de Vlaamse filmwereld als Peter Bouckaert, Kaat Beels, WIm Willaert, Bart Van Langendonck, Wendy Morris en Wim Catrysse.

Dit jaar heten de wildcardlaureaten Hans Vannetelbosch en Michiel Dhont (in de categorie Fictie), Mathijs Poppe en Kinshuk Surjan (Documentaire), Zander Meykens (Animatie) en Mieriën Coppens (FilmLab).

De 6 winnaars krijgen de kans om een eerste buitenschools project te maken, onder begeleiding van een individuele coach en met de financiële steun van het VAF. Sommige van de vorige Wildcardlaureaten hebben intussen al een indrukwekkend parcours afgelegd, zoals  Adil El Arbi en Bilall Fallah uit Vilvoorde.