859_8890_frame_17.png

Zaventem bepaalt voorrangsregeling voor sociale kavels

don 19 jul 2018

De gemeente Zaventem heeft de voorrangsregeling vastgelegd voor de toekomstige toewijzing van sociale kavels. Vanaf 15 november 2018 kunnen geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de aankoop van een sociaal kavel in Zaventem. Het gaat in eerste instantie om 10 loten op de Kersenberg in Nossegem en 14 loten op het Moorselveld in Sterrebeek.

Er wordt gewerkt met een puntensysteem. Je krijgt meer punten als je al lang in de gemeente woont en ook als je jonger bent dan 35 jaar. Er spelen ook sociale elementen mee zoals het inkomen en de gezinssamenstelling. De toewijzing zal gebeuren door de volgende bestuursploeg.

“Wij vinden het belangrijk dat we jongeren en jonge gezinnen met een band met de gemeente een perspectief kunnen bieden om in onze gemeente te kunnen blijven wonen en een toekomst uit te bouwen”, zegt Bart Dewandeleer (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening en Woonbeleid.

Kandidaat-kopers vinden alle info op de gemeentelijke website. Volgens Dewandeleer zal de toewijzing van de kavels wel nog niet voor morgen zijn. “In Nossegem dienen nog werken te gebeuren aan de achterliggende beek en in Sterrebeek zijn er nog geen goedgekeurde verkavelingsplannen.”