Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Grimbergse arts van Berlaer in de bres voor Iraanse VUB-collega

Nieuws

Milieuvriendelijke stadstuin Horteco Vilvoorde valt in de prijzen

Nieuws

‘Nieuwe’ Vilvoordse basisschool De Doening is klaar

Nieuws

Vlaams-Brabant stimuleert anderstaligen om kinderen in de thuistaal voor te lezen

De provincie Vlaams-Brabant lanceert maandag in samenwerking met de vzw Linc in de bibliotheken van Machelen, Ternat, Liedekerke en Beersel het project 'Thuis in taal'. Dat reikt anderstalige ouders een aantal hulpmiddelen aan om aan hun kinderen voor te lezen in de eigen thuistaal.

Nieuws

Vlaams-Brabant stimuleert anderstaligen om kinderen in thuistaal voor te lezen

De provincie Vlaams-Brabant lanceert in samenwerking met de vzw Linc in de bibliotheken van Machelen, Ternat, Liedekerke en Beersel het project 'Thuis in taal'. Dat reikt anderstalige ouders een aantal hulpmiddelen aan om aan hun kinderen voor te lezen in de eigen thuistaal.

Nieuws
update

Vice-voorzitter Marokkaanse universiteit in gesloten centrum Steenokkerzeel wordt vrijgelaten

De vice-voorzitter van een Marokkaanse universiteit zit al een tijdje vast in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel. Dat melden de RTBF en verschillende kranten. De papieren van de man zouden niet in orde zijn. De Dienst Vreemdelingenzaken laat nu weten dat hij in de loop van vandaag nog...

Nieuws

Halle organiseert blokspot in De Kazerne

De examens staan voor de deur en dus organiseert de stad Halle weer een blokspot waar studenten in alle rust kunnen studeren.

Nieuws

Sint-Wivinadreef Groot-Bijgaarden vreest komst nieuw schoolgebouw Don Bosco

De bewoners van de Sint-Wivinadreef in Groot-Bijgaarden vrezen de inplanting van een nieuw schoolgebouw op een terrein aanpalend aan de straat. "De plannen lijken ons niet realistisch. Wij wensen het behoud van de woon- en leef-kwaliteit in de buurt", klinkt het. De Don Bosco school benadrukt...

Nieuws

Anderstalige kinderen in GO! mogen andere taal spreken op school

Anderstalige leerlingen mogen op de speelplaats en zelfs in de klas een andere taal spreken dan het Nederlands. Dat is volgens De Standaard een nieuwe leidraad in het gemeenschapsonderwijs.