Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Zesdejaars Broederschool Groot-Bijgaarden ingewijd in nieuwe privacywet

Nieuws

Boze reacties op geplande sluiting basisschool Herne

Nieuws

Automatische slagbomen moeten auto's weghouden uit Leeuwse schoolbuurt

Nieuws

Oppositie in Vilvoorde tegen school naast viaduct

Er zijn te weinig scholen in Vilvoorde en daar wil de stad iets aan doen. Zo denkt de stad aan een nieuwe basisschool in de buurt van het viaduct van Vilvoorde. De school moet plaats geven aan 250 leerlingen. De oppositie kant zich tegen het plan omdat er dichtbij het viaduct te veel fijn stof...

Nieuws

Fietsexamen voor Vilvoordse leerlingen

Deze week leggen 650 leerlingen van 13 Vilvoordse basisscholen hun fietsexamen af. De leerlingen zitten in het vijfde of zesde leerjaar en het doel is om hen veilig doorheen het Vilvoordse verkeer te leren rijden zodat ze in het eerste middelbaar met de fiets naar school kunnen en durven gaan.

Nieuws

Halle: 'capaciteitsprobleem basisscholen onder controle, 667 kinderen ingeschreven'

In Halle kregen 667 kinderen de voorbije maanden een plaats toegewezen in één van de scholen in de stad. Voor de onthaalklas kregen 86 procent van de kleuters de eerste schoolkeuze, voor het eerste leerjaar is dat 91 procent. Het stadsbestuur van Halle is tevreden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Weer blokspot in Halle

Studenten die nog op zoek zijn naar een rustige plek om te studeren, kunnen vanaf 15 mei tot en met 30 juni terecht in JC De Kazerne in Halle. 

Nieuws

Kamperen aan Sint-Martinuscollege Overijse

Zowat 150 ouders hebben de voorbije nacht gekampeerd aan het Sint-Martinuscollege in Overijse om hun kinderen in te schrijven voor volgend schooljaar. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Vilvoorde krijgt een echte Wereldbekerstraat

Over een paar weken begint in Rusland het WK voetbal. In Vilvoorde stijgt de WK-koorts nu al zienderogen. De Guldenschaapstraat zal worden omgetoverd in een heuse Wereldbekerstraat. Vilvoordse handelaars doen daarvoor een beroep op 32 klassen uit de Vilvoordse scholen, dat zijn er evenveel als...