Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiek

Nieuws

Nieuwe politieke partij in Herne

Nieuws

Experts Raad van Europa: “Democratie in Linkebeek wordt niet gerespecteerd”

Nieuws

Nieuwe naam CD&V in Bever: 'Thuis in Bever - Chez nous à Biévène'

Nieuws

Leeuwse ereschepen Filip Packeu (80) overleden

In Sint-Pieters-Leeuw is ereschepen Filip Packeu overleden. Begin jaren '80 richtte Packeu in Sint-Pieters-Leeuw de Vlaamse afdeling van de Socialistische Partij op. Packeu werd 80 jaar.

Nieuws

Fonds van 500.000 euro per jaar voor faciliteitengemeenten

Ben Weyts (N-VA), minister bevoegd voor de Vlaamse Rand, maakt vanaf 2018 jaarlijks een som van 500.000 euro vrij. Dit fonds zal worden gebruikt ter ondersteuning van Nederlandstalige vrijetijdsbesteding in de 6 faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand. 

Nieuws

Vzw 'de Rand' viert 20-jarig bestaan in Wezembeek-Oppem

Vzw 'de Rand' bestaat 20 jaar. Om dat te vieren is er vandaag een symposium in GC De Kam in Wezembeek-Oppem. Daar wordt ook het boek '20 jaar 'de Rand'. Koppelteken voor een regio' van journaliste Tina Deneyer voorgesteld.

Nieuws

Vlaams-Brabantse deputatie bevestigt afschaffing buurtweg Parking C

De Vlaams-Brabantse deputatie heeft de beslissing tot afschaffing van de buurtweg door parking C in Grimbergen ingetrokken en opnieuw bevestigd op basis van een meer gefundeerde motivatie. De beroepen die ingesteld werden bij Schauvliege tegen de vorige beslissing vervallen hierdoor en kunnen...

Nieuws

Actiecomité Parking C breekt nieuwe vergunningsaanvraag Eurostadion volledig af

Vandaag is het openbaar onderzoek gestart voor de nieuwe vergunningsaanvraag voor het Eurostadion op parking C in Grimbergen. Nog tot 10 november kunnen de plannen van bouwheer Ghelamco opnieuw worden ingekeken op het gemeentehuis van Grimbergen. En die zijn lichtjes gewijzigd. Zo wil Ghelamco...

Nieuws

Veerle Geerinckx lijsttrekker N-VA in Zemst

In Zemst heeft N-VA z'n lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bekendgemaakt.Dat wordt Veerle Geerinckx, 44 jaar en momenteel eerste schepen in Zemst.