Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Genesius-Rode

Sport

Gaétan Labdiedo (Linkebeek) smaakmaker tijdens trampolinewedstrijd Sint-Genesius-Rode

Nieuws

Fonds van 500.000 euro per jaar voor faciliteitengemeenten

Nieuws

Vzw 'de Rand' viert 20ste verjaardag met een boek

Sport

Regiogenoten eindigen derde in WK voor zonnewagens in Australië

Het Belgische Punch Powertrain Solar Team is derde geëindigd in de Challenger Class van de World Solar Challenge in Australië. Aan de zelfgebouwde Belgische zonnewagen hielpen onder meer Hannelore Verhaegen uit Merchtem, Adriaan Buntix uit Sint-Genesius-Rode en Paul Vercruysse uit Alsemberg mee. 

Sport

WK zonnewagens: Vlaamse studenten klimmen naar Top 3

Op het WK voor zonnewagens in Australië heeft het Belgische Solar Team met Leuvense studenten, waaronder enkele regiogenoten, een flinke sprong voorwaarts geboekt. Na de etappe van vandaag staat het team derde.

Nieuws

Een gloednieuwe RINGtv.be

Sinds dinsdagavond zit RINGtv.be in een gloednieuw jasje. Door een vereenvoudigd navigatiesysteem, vindt de digitale kijker voortaan sneller zijn weg naar de laatste nieuwsupdates en de uitzendingen van RINGtv. Het geheel oogt ook zeer fris en eigentijds.

Nieuws

Staking: treinverkeer en Brussels openbaar vervoer verstoord

Door de staking van het socialistische ACOD ondervinden ook het treinverkeer en het Brussels openbaar vervoer de nodige hinder. 

Nieuws

Staking: hinder bij De Lijn - update 6.00u

Het ACOD, de socialistische overheidsvakbond, houdt vandaag een stakingsdag in de openbare diensten. Vooral voor het trein- en het busverkeer zullen er grote gevolgen zijn. Wat de bussen van De Lijn betreft: hier de stand van zaken om 6.00u. 

 

Nieuws

Opnieuw meer leerlingen in Vlaamse Rand spreken thuis geen Nederlands

Het aantal leerlingen in de Vlaamse Rand dat als thuistaal niet het Nederlands heeft, is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Willy Segers opvroeg bij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

 

Nieuws uit jouw regio

Nieuws

Subsidie voor Wemmelaars die investeren in inbraakpreventie

De gemeente Wemmel tekende, na Dilbeek, als tweede gemeente in Halle-Vilvoorde het certificaat 'Inbraakveilig Wonen'. Wemmel koppelt er wel een gemeentelijke subsidie aan, en dat is nieuw in de hele regio.