BAVI tankt vertrouwen tegen Bergen B

zon 2 okt 2016

Basketbalclub Bavi Vilvoorde kon zich vorig seizoen nipt redden in de divisie 2, zeg maar de derde klasse. Dit jaar is het de ambitie om de play-offs te halen. Gisteren kwam Bergen B op bezoek. De Henegouwers stonden voor dit weekend voorlaatste, BAVI achtste.

BAVI heeft in de zomer een gedaantverwisseling ondergaan. Sterkhouders als Marbaix vertrokken en vijf nieuwe spelers maakten hun intrede. Het vernieuwde Vilvoorde startte goed aan het seizoen, maar vorig weekend kreeg het een pak voor de broek van Woluwe, 87-50. Die nederlaag wilde BAVI thuis tegen Bergen doorspoelen.

De thuisploeg maakt meteen tempo en na het eerste kwart staat het al 23-13. Bergen B is een ploeg van jonge talenten die hopen door te stromen naar het eerste elftal. Bergen staat bekend als een 'run and gun' team, lopen en schieten dus. Met die spelstijl kan er veel gescoord worden, maar tegelijk is het risicovol als de defensie slecht georganiseerd is. BAVI duwt door, 48-30 is de ruststand.

In de tweede helft houdt BAVI vast aan zijn tactiek: de verdediging aanvallen en het inside zoeken. De thuisploeg komt nooit in de problemen en pakt uiteindelijk relatief vlot de zege: 85-72.