Dames BC Grimbergen bevestigen hun thuisreputatie

maa 7 dec 2015

De dames van BC Grimbergen hebben dit weekend opnieuw hun thuisreputatie bevestigd. De nummer 2 in 2de landelijke won met 62-55 van Bavi Gent.

BC  Grimbergen is de enige basketbalclub in onze regio die basketbal organiseert voor alle leeftijdscategorieën bij de meisjes en het is de enige club met damesploegen op provinciaal én landelijk niveau. RINGtv-Sport bracht de dames daarom dit weekend een bezoekje. Zeker nu de eerste ploeg 2de staat in 2de landelijke.

Maar tegen Bavi, de nummer 7, hadden de Grimbergse dames het aanvankelijk moeilijk. Ze kregen maar geen grip op het gevarieerd aanvalsspel van Gent. Het eerste quarter eindigde dan ook met 15-16. Die kloof werd in het tweede kwart verder uitgediept. Niet alleen de verdediging draaide vierkant, ook de aanval van Grimbergen liet het afweten. 27-37 was dan ook een logische ruststand.

Maar in de derde set scoorde Moucheron drie keer op rij en bracht zo haar ploeg opnieuw in de wedstrijd. De kloof werd opnieuw gedicht en in een dolle slotfase stak Grimbergen nog een tandje bij waardoor de thuisploeg uiteindelijk won met 62-55.

“Onze eerste helft was echt wel desastreus. Maar via enkele tactische bijsturingen hebben we gelukkig toch nog één en ander kunnen bijtrekken in de 2de helft”, aldus trainer Alain Buyle. Een uitgebreid wedstrijdverslag en reacties krijg je vanavond in RINGtv-Sport.