Govok Gooik geeft voorsprong uit handen

zon 6 nov 2016
De volleybalvrouwen van Govok Gooik hebben zaterdag een comfortabele voorsprong uit handen gegeven tegen Leuven-Haasrode. Govok Gooik won wel de eerste twee sets, maar verloor uiteindelijk met 2-3.

Na 9 seizoenen kwam er einde aan het Gooikse verblijf in eerste divisie. Een degradatie die leidde tot een nieuwe structuur. De A en B-ploeg smolten samen en Luc Flament - een man die prima werk verricht met jeugdspelers - werd de nieuwe coach.   Tegenstander van Govok Gooik was dit weekend Volley Haasrode Leuven B. Een nog jongere ploeg dan de thuisploeg. De eerste set gaat gelijk op tot 16-16. Dan nemen de bezoekers het heft in handen. De Leuvenaars ruiken setwinst. Maar de Gooikse dames weigeren te kraken. De thuisploeg kan het tij net op tijd keren en wint set 1 met 25-23.   Ook in het begin van set 2 houden beide teams elkaar in evenwicht, maar Gooik loopt toch met kousenvoeten uit. Plots kijkt Leuven tegen een 6 puntenkloof aan: 19-13. Gooik geeft de voorsprong niet meer uit handen. Van Den Ouweland door het midden. 25-20. Gooik op één set van matchwinst.   In de derde Set rechten de Leuvense talenten de rug. Het gaat nog gelijk op tot 7-7, maar dan cruisen de bezoekers naar een 16-25 setwinst.   Gooik lijkt van de kaart. In geen tijd staat het in de vierde set 2-8. Leuven overklast Gooik op alle vlakken en wint met 14-25 de vierde set. Een tiebreak moet de beslissing brengen.   Die tiebreak is een thriller met heel wat spannende punten. Bij 8-8 lijkt Schets voor een Gooikse voorsprong te zorgen, maar ze maakt een netfout. Een duur foutje, zo blijkt even later, want Leuven loopt weg. Vrouw van de match Vanderlinden maakt het af. 10-15. Euforie bij de bezoekers. Gooik lijdt een pijnlijke nederlaag.