Henri Decock uit Dilbeek is Belgisch kampioen indoor hockey

din 6 feb 2018

Afgelopen zaterdag speelde Dilbekenaar Henri Decock de halve finale en de finale van het Belgisch kampioenschap indoor hockey in de Spiroudome in Charleroi. Decock speelt bij de U19 van Royal Leopold uit Ukkel.

In de halve finale won Henri met zijn ploeg van Leuven met 6-3. De finale, tegen Pingouin uit Nijvel, was een stuk spannender. Pingouin opende de score met een doelpunt vanuit een dode hoek. Leopold reageerde met een penaltycorner: 1-1, meteen de ruststand. In de tweede helft scoorde Leopold de 2-1, maar Pingouin bracht de wedstrijd snel opnieuw in evenwicht: 2-2. De spanning was te snijden tot op 7 minuten vn het einde. Toen scoorde Leopold met een bal tussen de benen van de keeper: 3-2. Leopold hield stand en kroonde zich zo tot Belgisch kampioen indoor hockey.