Leeuw en BOKA United houden elkaar in evenwicht.

maa 24 apr 2017

Leeuw en BOKA United spelen 2 – 2 gelijk na een spannende pot voetbal.

BOKA start het beste en komt aan kansen via ondermeer Ysenbaert en Voglaire. Maar het is Leeuw dat na een kwartier bijna scoort: Timothy Van Roy trapt vanuit een scherpe hoek op de paal. Even later is het wel raak. Verlodt mag alleen op doel afgaan en scoort de 1-0. BOKA blijft niet bij de pakken zitten en gaat op zoek naar de gelijkmaker die er een paar minuten later ook komt.  Een voorzet van Ysenbaert wordt door Pottie voorbij een kansloze De Braekeleer gekopt. 1 - 1. Meteen de ruststand.

De tweede helft  is even intensief als de eerste. Het is opnieuw Leeuw dat als eerste scoort.  Een vrije trap van Gonzalez Moreno wordt via de bezoekende doelman in corner verwerkt.  De corner wordt door BOKA ontzet, maar de bal belandt in de voeten van Gonzalez Moreno.  Die twijfelt niet en pegelt de 2 - 1 op het scorebord.

Ook nu wil BOKA zo snel mogelijk gelijk maken, maar dat lukt niet meteen. Het is integendeel Leeuw dat dichtbij de 3-1 komt.  Na een mooie individuele actie van De Broyer trapt Musch onbesuisd over. BOKA blijft de gelijkmaker zoeken.  Een afvallende bal wordt door Voglaire op doel getrapt en op de lijn gestopt.  Volgens de BOKA-spelers en supporters door handspel, maar de scheidsrechter gaat niet in op het protest. SK Leeuw loert op de counter en na een mooie steal op het middenveld kan Musch de lijn afgaan. Nu is het echter De Broyer die mist.

Aan de overkant is het Kums die de bal met een mooie vrije trap voor doel brengt, maar zijn ploegmaats vergeten te koppen.  Voor SK Leeuw trapt Van Roy een vrije trap op de dwarslat.  We zitten dan aan het einde van de wedstrijd en iedereen denkt aan een 2 - 1 overwinning voor SK Leeuw.  Maar in de 94ste minuut mag BOKA nog een vrije trap nemen. De bal wordt op doel gekopt en doelman De Braekeleer pakt de bal. Volgens de lijnrechter is de bal over de lijn geweest:  2 - 2. Onbegrip en ongeloof bij SK Leeuw.