sterrebeek_2.jpg

Lot van derde amateurklasser Sterrebeek is bezegeld

zon 22 apr 2018

In de derde amateurklasse B van het voetbal kon het lot van Sterrebeek  op de voorlaatste speeldag definitief bezegeld worden. Sterrebeek stond voorlaatste in de stand en ontving Kampenhout, dat mathematisch ook niet zeker was van het behoud. Een match van de allerlaatste kans dus.

De thuisploeg start prima. De voorzet komt vanop rechts, Vergauwen kopt raak. Sterrebeek staat 1-0 voor.Kampenhout reageert. Acke ontpopt zich tot een gesel voor de Sterrebeekse verdediging, hij brengt de stand in evenwicht. 1-1. Kampenhout neemt de match daarna volledig in handen. Leemans gaat op snelheid voorbij zijn tegenstander, zet voor en voor doel is daar weer Acke. 1-2 voor Kampenhout. Dat is ook de ruststand. 

Na de rust verliest Sterrebeek Vandervondelen met een rode kaart. Kampenhout maakt gebruik van de situatie en Lemmens zet de 1-3 eindstand op het bord. 

Na zes seizoenen is het lot van Sterrebeek bezegeld: de ploeg degradeert naar eerste provinciale. Kampenhout realiseert een half mirakel. Na een knappe 12 op 18 klimt het naar plek 11 in de rangschikking. Al is het door de winst van Ternesse nog altijd niet zeker van een verlengd verblijf in 3de amateurklasse.