kester_wedstrijd.jpg

Motorcross Kester organiseert BK-wedstrijd op 18 september 2016

maa 8 feb 2016

De motorcross in Kester zal dit jaar georganiseerd worden op 18 september. De organisatie AMC De Toekomst Dworp kreeg van de terreineigenaar van de nieuwe locatie geen toelating om al in juli de cross te organiseren. Daarom verhuist de cross naar het najaar. Dat meldt de Belgische Motorrijdersbond.

Het was geen sinecure om een nieuwe datum te vinden in de volle MXGP-kalender. Vanaf 24 juli is er immers elk weekend een Grand Prix of BK Inters-wedstrijd. Uiteindelijk werd er een overeenkomst gesloten met de organisatie in Mont-Saint-Guibert die dit jaar geen gebruik kon maken van de zandgroeve waar hun BK wedstrijd jaarlijks plaatsvindt. Beide organisaties zijn nu overeengekomen om de BK wedstrijd in Kester te organiseren en meer bepaald op 18 september. Het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters zal dus dit jaar uit 4 wedstrijden bestaan: 20/03 Moerbeke-Waas, 15/08 Balen, 21/08 Orp-le-Grand en 18/09 Kester.

Klik hier voor een volledige update van de motorcrosskalender 2016

Bij AMC De Toekomst in Dworp halen ze opgelucht adem. Nadat vorig jaar duidelijk werd dat de cross niet meer op de vroegere omloop op de Kesterheide kon plaatsvinden heeft de organisatie dus een nieuwe locatie en nu ook een nieuwe datum. (Bekijk ook de reportage: ‘Motorcross Kester herrijst’)