jean-louis_meynaert.jpg

Nieuwe coach Pepingen-Halle: 'nie zjievere, speile'

vrij 8 dec 2017

Zondag speelt Pepingen-Halle in de tweede amateurklasse A een cruciale partij voor het behoud. De ploeg staat nu laatste in de stand met zeven punten en krijgt Torhout, dat voorlaatste staat met acht punten, over de vloer. Het wordt de tweede wedstrijd met de nieuwe coach Jean-Louis Meynaert.

Vorige week ontsloeg Pepingen-Halle verving trainer Geert Criquielion voor Brusselaar Jean-Louis Meynaert. Zijn credo is dat van zijn bekende stadsgenoot Raymond Goethals: ‘nie zjievere, speile’. Hard werken hoort daar uiteraard ook bij.

Volgens Meynaert is er nog veel werk aan de winkel, maar is zijn team gemotiveerd. “Ze hebben goesting,” zegt hij. Wel missen de spelers vertrouwen en dus wil de nieuwe coach er alles aan doen om hen dat vertrouwen terug te geven. Alleen zo kan Pepingen-Halle uit het dal klimmen.

Spannend wordt het in elk geval. Pepingen-Halle kon dit seizoen nog maar zes doelpunten scoren, daar moeten er dringend een paar bij komen. Het is dus uitkijken naar de wedstrijd van zondag, tegen Torhout.

Een verslag van de wedstrijd krijg je zondag in Ring TV Sport.