Oetingen wint thriller tegen Herne

maa 6 feb 2017

Oetingen wint verdiend met 4 - 3 van Herne na een leuke pot voetbal.

Oetingen komt het sterkst uit de kleedkamer, toch is het Herne dat als eerste scoort via Decuyper. Het talrijk opgekomen publiek (zo’n 400 supporters) zien dat Oetingen meteen in de achtervolging gaat. In de 18de minuut staan de bordjes gelijk. Coenen tekent voor het doelpunt. Oetingen domineert, maar Herne countert goed en Arena brengt de bezoekers op voorsprong. 1-2. Met de rust in zicht probeert Oetingen de bakens te verzetten, maar een sterk keepende Lanneer houdt zijn ploeg recht. 1-2 is de ruststand

Tweede helft: SKO trapt af en na 3 min staat het 2-2 via Janssens. Oetingen duwt door en Herne snakt naar adem. Veel tumult daarna als gevolg van een niet floten strafschop voor Oetingen. Na een heleboel kaarten voor protest moet Oetingen met 10 verder. Oetingen wordt er alleen maar sterker door. Debock scoort een kwartier voor tijd de 3-2. Coenen zet de kers op de taart: 4-2. Maar Herne geeft niet op en gooit een extra aanvaller in de strijd. Via strafschop trapt Herne de 4-3 tegen de netten. Het is Reubens die afwerkt. De overwinning komt niet meer in gevaar. Oetingen houdt verdiend de drie punten thuis.