Opnieuw nederlaag voor Diegem (derde klasse B)

din 30 sep 2014

In de derde klasse van de B van het voetbal ontving Diegem het Waals-Brabantse Walhain. Diegem had na 8 speeldagen nog altijd niet gewonnen, en stond pas op de zestiende plaats in de stand. Ook vorig weekend bracht geen verandering.

In de eerste helft werkte onder meer de 19-jarige Mathias Vyncke zich in beeld. Hij hield drie man aan de praat. Maar z'n plaatsbal ging een half metertje naast. In de tweede helft domineerde voornamelijk Walhain met kansen voor onder meer Jadot en Benazzi. Maar het was vooral een wedstrijd van halve kansen en hele missers. Ruim een kwartier voor het einde trapte Benazzi wel binnen na een foutje van Pieter Jacobs. Een strafschop 5 minuten later werd door Salles tot slot omgezet in de 0-2 eindstand. Opnieuw een pijnlijke nederlaag dus voor Diegem.

Het ziet er dus naar uit dat Diegem een gelijkaardig seizoen als vorig seizoen zal beleven. Toen kon het zich pas op de valreep verzekeren van het behoud. Achteraf werd de toenmalige coach Stef Van de Velde bedankt voor bewezen diensten, maar de nieuwe trainer Danny Van Laethem doet het voorlopig dus niet beter. Staat z'n positie ter discussie of niet? Bekijk hier de reacties van trainer Van Laethem (foto) en voorzitter Van Weyenberge.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"20935","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"346px","width":"625px"}}]]