Overijse wint derby tegen Diegem

zon 13 dec 2015

In derde klasse B won Overijse met 1-2 op het veld van Diegem. Pas in de laatste minuten kon Overijse de zege binnenhalen.

Diegem kreeg in de eerste minuut al meteen een grote kans, maar voor de rest was het al Tempo dat de klok sloeg.  Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via een kopbal van Buyuk. Diegem probeerde te voetballen, maar er zat te weinig bezieling en snelheid in hun spel. Tempo controleerde de wedstrijd. Net voor rust kreeg Tempo een strafschop, maar Steenwegen vergat te score verder uit te diepen. Een heel ander spelbeeld in de tweede helft. Diegem speelde nu met veel druk naar voor. Tempo moest wijken en bracht zichzelf zo in problemen. Tien minuten voor tijd maakte Diegem gelijk via El Takny. De thuisploeg ging op zoek naar een tweede treffer, maar het was daarentegen Overijse dat opnieuw op voorsprong kwam. Deflem maakte zijn achtste van het seizoen na een mooie combinatie met Weynants. 1-2. En daarbij bleef het. Dankzij de zege klimt Overijse naar de 8ste plek. Diegem blijft laatste. Het moet nu al 6 punten achtervolgen op Hoogstraten, dat het degradatieduel tegen Zaventem won met 3-1. Ciney-Grimbergen eindigde op een gelijkspel: 0-0. In derde klasse A verloor Londerzeel zaterdag op het veld van Torhout met 2-1. In vierde klasse A leed Pepingen een zware nederlaag tegen Ninove. Het verloor met 3-0. Athois gaf forfait tegen Sterrebeek. Halle won in vierde B met 2-1 van Doornik. Wolvertem haalde het op het veld van Leopold met 1-2.