sagan10.jpg

Peter Sagan wint Eneco-etappe in Sint-Pieters-Leeuw

don 22 sep 2016

Peter Sagan heeft in Sint-Pieters-Leeuw de vierde etappe gewonnen van de Eneco Tour. 

Sint-Pieters-Leeuw is voor het eerst finishplaats in de Eneco Tour. En met 202 km was dit ook de langste rit uit deze ronde.

Vrij snel ontsnapten twee renners uit het peloton: Brian Van Goethem en Mark Mc Nally. Zij kregen na een half uur het gezelschap van Bert Van Lerberghe en Sjoerd van Ginneken. Samen diepten ze kloof uit van 5 minuten.

In het peloton moest Tom Boonen intussen noodgedwongen opgeven nadat hij betrokken raakte bij een ongeval. Maar de verwondingen lijken al bij al goed mee te vallen.

Na twee uren zagen de vier leiders hun voorsprong slinken en werden ze gegrepen door het peloton. Er waren tijdens de twee plaatselijke ronden in Halle, Beersel en Leeuw nog pogingen van onder meer leider Dennis en van Van Avermaet (BMC) en Nelson Oliveira en Nico Denz maar het peloton liet niet begaan.

Ook de twee Astana-boys Groezdev en Grivko schakelden een versnelling hoger en konden een tijdlang standhouden. Maar uiteindelijk draaide de etappe uit op een sprint die nipt gewonnen werd door Peter Sagan. Een uitgebreide sfeerreportage krijg je straks in het nieuws. (foto: Emile Devogeleer)