Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pieter Heemeryck uit Vilvoorde 4de op EK Ironman halve afstand in Elsinore

Pieter Heemeryck uit Vilvoorde 4de op EK Ironman halve afstand in Elsinore

Pieter Heemeryck uit Vilvoorde werd 4e op het Europees Kampioenschap Ironman 70.3 (ook bekend als een halve Ironman) in Elsinore (Denemarken). Heemeryck, die 2 weken geleden nog 6de werd in Samorin (Slowakije), had zijn zinnen gezet op dit EK. 

Na het zwemmen kwam Pieter als derde uit het water in het spoor van latere winnaar Michael Ralaert. Tijdens de 90 kilometer fietsen verloor Pieter een aantal plaatsen, maar tijdens de afsluitende halve marathon kon hij nog opschuiven naar plaats 4. "Voor een 4de plaats had ik uiteraard getekend, maar als ik zie dat ik maar een dikke minuut van het podium verwijderd ben, had ik op de fiets misschien toch andere keuzes moeten maken”, zegt Heemeryck. “Jammer genoeg had ik wat materiaalpech met een fietsschoen waarvan de sluiting na de wissel was afgebroken waardoor ik mijn schoen niet kon aansluiten. Fietsen met een losse schoen is niet zo aangenaam, maar gelukkig kon ik de schade beperken. Ik kon nog sterk opzetten in de afsluitende halve marathon, maar het podium zat er vandaag net niet in. Jammer, maar met een 4e plaats huiswaarts keren is uiteraard super en met dit resultaat zou de selectie voor het WK 70.3 nu zeker binnen moeten zijn”, aldus nog de Vilvoordenaar.  

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Michael Ralaert. Andi Boecherer, in Hawai nog 5e, werd 2de en het brons was voor Nils Frommhold. (foto's DOMO-SCOTT Team/Willem De Groef)