Rode De Hoek en Wambeek spelen gelijk

maa 9 jan 2017

Wambeek laat leider BOKA verder uitlopen door niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Rode.

De studieronde -aanpassing aan het terrein en de mist- duurt tien minuten. De eerste kleine kansjes zijn voor de bezoekers, maar in de 18e minuut zet de thuisploeg een mooie aanval op,  Decuyper trapt in één tijd binnen (1-0). Wambeek is niet aangeslagen en nog geen 2 minuten later stuurt Thiebaut de Bel weg.  Die kraakt zijn schot, maar de goed gevolgde Van Dessel kan binnentikken (1-1). In de 31e minuut klimt Thiebaut boven iedereen uit om in de winkelhaak binnen te koppen (1-2). Vijf minuten voor de rust mag Marquez alleen op de thuiskeeper afstormen, maar deze behoedt zijn ploeg voor een nog grotere achterstand. 1-2 is de ruststand.

Na de pauze gaat de thuisploeg voluit op zoek naar de gelijkmaker met hele en halve kansen als gevolg. Op het uur herstelt Wambeek het evenwicht. Met nog minder dan een kwartier te spelen ziet het ernaar uit dat de bezoekers aan het langste eind zullen trekken. Tot de ref een duwfout ziet in de grote rechthoek bij een vrijeschop. Het protest van de bezoekers baat niet, thuisspeler Mosselmans blijft kalm en brengt de score op 2-2.