img_4376.jpg

Sport ontmoet kunst in project C

zon 6 nov 2016
Jeroen Vanmulder uit Halle stopt met verspringen. De voormalig Belgisch kampioen wil zijn energie steken in een nieuwe passie die hij deelt met zijn vriendin en danseres Maud Tielemans uit Gooik: Project C. Het koppel wil sport en kunst dichterbij elkaar brengen.

Jeroen Vanmulder uit Halle stopt met verspringen. De 25-jarige Hallenaar twijfelde al langer over zijn toekomst als topsporter, maar nu is de knoop doorgehakt. Vanaf nu gaat hij samen met zijn vriendin Maud vol voor Project C. Een Gooikse vzw waarmee het koppel wil  coachen en creëren. Eén van hun eerste creaties is de educatieve voorstelling 'Papiergetier'. 

"Papiergetier gaat eigenlijk over een danser die in een veilige wereld zit en zich daar eigenlijk heel goed voelt. En op een gegeven moment wordt daar ingebroken. En dan lijkt de wereld plots papier", vertelt Maud.

Met Project C willen Maud en Jeroen vernieuwend uit de hoek komen. Maud geeft vooral dansvoorstellingen en workshops en Jeroen coaching- en work-out sessies, voor jong én oud. Dat doen ze in cultuurcentra, scholen én vooral op plekken die je niet verwacht. Wie meer wil weten over Project C kan terecht op www.projectc.be.  Zeker doen, want ja, kunst en sport liggen heel dicht bij elkaar.