Staat De Bondt morgen op podium van Gooikse Pijl?

zat 24 sep 2016

Zondag is er de wielerwedstrijd de Gooikse Pijl. Maar liefst 22 continentale ploegen uit binnen en buitenland komen aan de start. Daaronder Verandas Willems met Dries De Bondt uit Londerzeel. De Bondt zit in de vorm van zijn leven en heeft een speciale band met de Gooikse Pijl.

“Qua gevoel is de Gooikse Pijl de wedstrijd waar ik dit jaar het meest naar uit kijk. Gewoon: die ligt mij enorm. Het is een halve thuiskoers omdat ik in de winter ook heel vaak over die wegen train, dus ik weet elke put liggen. Ik rijd daar ook altijd goed, de laatste 2 jaren heb ik daar in de top 5 mijn vaste stek”, zegt Londerzeelnaar Dries De Bondt.

Dries heeft er zin in. Al heel het seizoen eigenlijk. De Bondt won al 14 keer. Half augustus werd hij  Belgisch Kampioen bij de eliterenners zonder contract. Van alle renners die geen prof zijn, is hij dus de beste van België.  Hij won ook Hallle-Ingooigem. Een overwinning die bijzonder veel indruk maakte in het wielerpeloton. “De 10 eerstvolgende in de uitslag waren allemaal profrenners dus. Dat is tonen dat ik een stap hogerop wil en kan gaan. En die ga je zetten die stap? Dat is de bedoeling. Kan je daar iets meer over vertellen? Dat ga ik niet doen. Maar je wordt wel prof. Dat is de bedoeling. Ik ga er pas over communiceren als ik mijn handtekening heb gezet en dat is nog altijd niet gebeurd. Om mezelf te beschermen, ik heb geleerd dat dat de beste aanpak is”.

Zondag neemt De Bondt voor de 5de keer deel aan de Gooikse Pijl. Hij werd er al eens 5de en vierde. “Als het een zware koers wordt en het wordt geen massaspint, dan wil ik in de top 3 eindigen.”