Strombeek blijft 4e na winst tegen Houthalen

maa 15 dec 2014

In de eerste landelijke van het basketbal won Strombeek gisteren van Houthalen. Strombeek behoudt de vierde plaats.

Strombeek kende een turbulente seizoensstart met een trainerswissel en speler Lennert Swaeb die er plots de brui aan gaf.

In de beginfase was het vooral spelverdeler Vanderperre die Houthalen pijn kon doen. Het tempo in het eerste kwart was verschroeiend, met een score van 24-17 als resultaat. Ook de verdediging van Strombeek mocht gezien worden. Aan de rust stond het 42-29.

Houthalen kwam wel een pak snediger uit de kleedkamer en dat was meteen merkbaar. Na het derde kwart was de voorsprong  van Strombeek flink geslonken: 55-47. Houthalen naderde zelfs tot op twee punten. Maar de thuisploeg wist zich net op tijd te herpakken. Follens zette de 75-71 op het scorebord. Strombeek blijft na de overwinning tegen Houthalen vierde in de stand.