Wambeek wint nipt van Machelen

maa 24 apr 2017

Wambeek wint met 3-2 van Machelen na een straffe comeback in de tweede helft.

Een voetbalwedstrijd bestaat uit 2 helften en die helften hebben soms verschillende gezichten. Zo begint Machelen het felst aan de wedstrijd wat in de 3e minuut resulteert in een doelpunt van Vervoort na zwak uitverdedigen door de thuisdefensie.

Even later moet Vanzeebroeck attent reageren om een voorzet-schot in hoekschop te boksen. Ook de thuisploeg komt aan een paar kansjes, maar deze worden te zwak afgewerkt. Zo gaan kansen van Desmet, Vanhoutte en Van Dessel verloren of reageert de bezoekende doelman gepast.

Als op het halfuur de thuisdefensie de bal niet goed wegwerkt is Vervoort bij de pinken om de afvallende bal binnen te prikken (0-2). Ook in het laatste kwartier van de eerste helft is Wambeek niet meer bij machte om de bezoekers te verontrusten en zo gaan we rusten met een 0-2 score

Na een donderpreek van de thuiscoach komt een gedrevener thuisploeg uit de kleedkamer. Zo zijn er  kansen voor Van Poucke en De Bel. Een schot van Vanhoutte gaat over na een mooie persoonlijke actie.

Wambeek blijft drukken en in de 52e minuut is er een verre inworp van De Bel die doorgekopt wordt en door Wambacq in doel wordt verlengd (1-2). De thuisploeg gaat verder op dit elan en in de 70e minuut wordt Vanhoutte foutief gestopt in de grote rechthoek. De logische strafschop wordt door Du Rang niet gemist en brengt  de bordjes in evenwicht.

Tien minuten voor tijd verstuurt keeper Vanzeebroeck een verre vrijschop die wordt doorgekopt tot bij Vereertbrugghen die de vrijstaande Desmet bedient en deze schuift de winnende treffer binnen (3-2).