Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Groenrestauratie rotstuin Provinciedomein Huizingen goed gestart

Nieuws

RINGtv op wijnreis in Toscane

Nieuws

Toeristisch herstel ook in Vlaams-Brabant

Nieuws

Heidemolen gehuld in plastic gifballon tegen houtworm

De Heidemolen in het Londerzeelse Malderen is sinds gisteren ingepakt in plastic zeilen. Die vormen een ballon waarin een verdelgingsmiddel tegen houtworm werd gespoten, een van de laatste stappen in de restauratie. Meer hierover in ons nieuws vanavond.

Nieuws

Bruegelfietsroute in Dilbeek helemaal vernieuwd

Toerisme Vlaams-Brabant heeft de Bruegelfietsroute in Dilbeek vernieuwd. 

Nieuws

Plantenpaleis in Plantentuin Meise schittert weer

Vanmorgen hebben Vlaams ministers Philippe Muyters en Ben Weyts het vernieuwde Plantenpaleis in de Plantentuin van Meise officieel ingehuldigd. Dat is een eerste, belangrijke stap in het masterplan van de Vlaamse Overheid voor de Plantentuin.

Nieuws

Werken Zeenpark Zaventem eind dit jaar afgerond

In Zaventem zitten de werken voor de herinrichting van het Zeenpark helemaal op schema. Verwacht wordt dat de werken tegen het eind van het jaar klaar zullen zijn. Het gemeentelijk park zal dan 14 hectare groot zijn.

Nieuws

Smurfen of Art Nouveau zijn finalisten voor nieuw themavliegtuig van Brussels Airlines

Het nieuwe themavliegtuig van Brussels Airlines zal bekleed worden met de Smurfen of met de Art Nouveau van Victor Horta. 

Nieuws

Hoeilaart vraagt dringend renovatiesteun voor station Groenendaal

Hoeilaart vraagt dat de Vlaamse overheid snel werk maakt van het renovatiedossier dat de gemeente indiende voor het station van Groenendaal. Dat staat intussen al 25 jaar te verloederen. 

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Alles bekijken

VIVA! B&B 03/06/2016

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B 27/05/2016

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B 21/05/16

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B 14/05/2016

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.