Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Tervuren focusgemeente Gordelfestival

Nieuws

De Lammekes gaat deze zomer niet open

Nieuws

'Vlaamse visitekaartjes' op Brussels Airport

Nieuws

Plantentuin ontsluit 200 jaar oude collectie

Vlaams minister Philippe Muyters trekt 1,5 miljoen euro uit voor de verdere digitale ontsluiting van de collecties van de Plantentuin Meise. Het gaat vooral om de Braziliëcollectie, dat is de herbariumcollectie die in de 19de eeuw werd bijeengebracht door botanicus von Martius, één van de...

Nieuws

Week van de bij van start in Plantentuin Meise

Vorig weekend ging in de Plantentuin van Meise de Week van de bij van start met een groor bijenfeest. Het is deze week de bedoeling om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot acties voor de bescherming van de bij.

Nieuws

Nieuw dorpsplein Rode officieel ingehuldigd

On the R(h)ode again. Onder die titel heeft vandaag de feetselijke opening plaats van het het nieuwe dorpsplein en de nieuwe speeltuin in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode. 

Nieuws

Vlaams- Waals-Brabant verbinden fietsroutes

De toeristische diensten van Vlaams-Brabant en Waals-Brabant hebben enkele van hun fietsroutes met elkaar verbonden. Door fietsknooppuntennetwerken aan te passen, zijn in totaal 26 aansluitingen gerealiseerd tussen beide provincies.

Nieuws

Provinciedomein Huizingen opent vernieuwde rotstuin

In het provinciaal domein in Huizingen is vandaag de vernieuwde rotstuin plechtig geopend. De volledige restauratie van de rotstuin duurde in totaal bijna vijf jaar. Het unieke stukje natuur is in zijn oorspronkelijke schoonheid hersteld en vanaf nu open voor het grote publiek.

Sport

RINGtv vormt opnieuw peloton voor Gordelfestival

RINGtv wil graag opnieuw een RINGtv-peloton vormen om op zondag 2 september de 100 km van het Gordelfestival te fietsen. 

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B 03/06/2016

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B 27/05/2016

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B 21/05/16

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B 14/05/2016

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.