Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Plantentuin heeft eerste blotenvoetenpad van Vlaams-Brabant

Nieuws

Cocktail praat met directeur vzw De Rand over Gordelfestival

Nieuws

Hulp gezocht om van Tramsite Schepdaal Open Monument te maken

Nieuws
Cocktail

Cocktail verkent de Herisemwandeling van het Gordelfestival

Elke vrijdag blikken we vooruit naar het Gordelfestival, dat op 2 september plaatsvindt. Vandaag verkennen we de 10 kilometer lange Herisemwandeling.

Nieuws

Wemmels tekenaar illustreert gemeentelijke infoborden

Wie al in de parken of het Beverbos in Wemmel is gaan wandelen, zag ze vast al staan: de nieuwe infoborden die aangeven wat mag en wat verboden is. Op de borden staan prachtige tekeningen van Tom Schamp, inwoner van Wemmel en gereputeerd illustrator.

Nieuws

Luchthaven beleeft drukste dag ooit

Onze regio beleeft het seizoen van de records, zo lijkt het. In de verzengende hitte van vorige week sneuvelde het warmterecord: vandaag kende Brussels Airport zijn drukste dag ooit met…zesennegentigduizend passagiers, alstublieft.

 

Nieuws

Woluwewandelpad tot Zaventem krijgt vorm

Sinds enkele weken werkt de Vlaamse Landmaatschappij aan een wandelpad tussen Sint-Stevens-Woluwe, aan de grens met Brussel, en de Stockmansmolen in Zaventem. Het pad is deel van een breder project rond sanering van de Woluwebeek.

Nieuws
Cocktail

Cocktail verkent prachtige Proef De Streek-fietsroute van het Gordelfestival

Op zondag 2 september is er het Gordelfestival. Van in het domein van Huizingen vertrekken drie prachtige Proef De Streek-fietsroutes van 25,45 of 60 km. RINGtv koos de laatste.

Nieuws

Al 40.000 bezoekers voor zwembad provinciedomein Huizingen

Het zwembad van het provinciedomein in Huizingen is dezer dagen een uitgelezen plek om verkoeling te zoeken. Er zijn heel wat mensen die er ook zo over denken, want het bezoekersaantal is op weg naar een record.

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.