Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Uniek street art- project in Paterskerk Halle

Nieuws

Brouwerij Palm uit Steenhuffel zet hopplukkers in de bloemen

Nieuws

Dag van de Wetenschap in Grimbergen, Meise, Bogaarden, Zemst en Vilvoorde

Nieuws

Veertien nieuwe ambassadeurs voor Pajottenland en Zennevallei

Opnieuw mogen veertien ondernemers uit onze regio zich ‘ambassadeur van het Pajottenland en de Zennevallei’ noemen. Eerder dit jaar gingen al een twintigtal producenten, horecabedrijven en dienstenaanbieders aan de slag met het streekmerk. Ze volgen een minicursus met informatie over de regio en...

Nieuws

Allerlei streekproducten proeven op De Dag van de Oude Geuze

In het Streekproductencentrum in Halle vindt dit weekend De Dag van de Oude Geuze plaats. De Lambikstoempers en het Streekproductencentrum slaan daarvoor al voor de twaalfde keer de handen in elkaar.

Nieuws

Tervuren is focusgemeente tijdens Gordelfestival 2018

Tervuren wordt in 2018 de focusgemeente van het Gordelfestival. Dat laat Ben Weyts, minister van de Vlaamse Rand, weten. Er wordt bovendien een externe partner gezocht om de sportieve activiteiten en de evenementen tijdens het Gordelfestival te organiseren. Volgens minister Weyts wordt 2018 een...

Nieuws

10.000 reizigers meer in 2017 voor Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel

Uit voorlopige cijfers blijkt dat de Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel zo'n 43.000 passagiers heeft vervoerd. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. De Waterbus werd in 2013 opgestart door Brussels by Water en Kanaaltochten en vaarde dit seizoen van 1 juli tot 15 augustus zeven dagen op...

Nieuws

Primeur in België: mini-bonsais in Plantentuin Meise

Het Kasteel van Bouchout in Plantentuin Meise is vanaf morgen tot 5 november de gastlocatie voor een unieke bonsai-tentoonstelling van de Vlaamse Bonsai Vereniging. Uniek, want de vzw pakt uit met de 40 beste bonsais van het land in hun wintersilhouet. Daarbovenop stellen ze voor de eerste keer...

Nieuws

Street art in Halse Paterskerk

Twee internationaal befaamde kunstenaars werken momenteel aan een indrukwekkend kunstwerk in de Paterskerk in Halle. De kerk wordt zo de eerste in België met een monumentaal street art-kunstwerk.

 

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B 03/06/2016

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B 27/05/2016

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B 21/05/16

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B 14/05/2016

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.