Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toerisme

Nieuws

Volkssterrenwachten zetten de deuren open

Nieuws

Pjeirefretters vieren avondcarnaval in hartje Vilvoorde

Nieuws

Nieuwe variëteit moet Schaarbeekse kriek redden

Nieuws

Provincie investeerde fors in nieuwe fietspaden

De provincie Vlaams-Brabant gaf in 2017 een bedrag van 4 miljoen 845.923,54 euro uit aan 17 fietsprojecten. Die lagen in de gemeenten Asse, Dilbeek, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Roosdaal, Steenokkerzeel, Zaventem en Zemst.

Nieuws

Tewerkstelling horeca Vlaams-Brabant fors gestegen

Het aantal zelfstandigen en loontrekkenden in de Vlaams-Brabantse horeca is sinds 2010 met 13 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen die Toerisme Vlaams-Brabant analyseerde.

Nieuws

Growfunding voor kayaks op de Zenne

Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zette voor zijn 20-jarig bestaan in op het initiatief ‘growfunding’, een manier om middelen in te zamelen voor 20 regionale projecten met een sociale en/of natuurgerelateerde inslag. Enkele projecten werden reeds gerealiseerd, maar het volgende in...

Nieuws

Record aantal bezoekers voor Winterfloridylle in Plantentuin Meise

De derde editie van Winterfloridylle in de Plantentuin van Meise, die zaterdagavond werd afgesloten, lokte een record aantal bezoekers van 6.034. 

Nieuws

Minister Schauvliege koopt 100 hectare bos in de Rand

Joke Schauvliege (CD&V), Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, koopt enkele belangrijke bossen in de Vlaamse Rand over van het OCMW van Brussel. Het gaat om een deel van het befaamde Hallerbos in Halle, de Laarbeekvallei in Dilbeek en de Zennebeemden in Beersel. Naast extra groen in...

Nieuws

170.000 euro voor wandelpad langs Woluwe in Zaventem en Kraainem

Joke Schauvliege (CD&V), Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft een subsidie van 170.000 euro toegekend voor de aanleg van een wandelpad langs de Woluwe in Zaventem en Kraainem. De aanleg van het pad is een onderdeel van de landinrichtingswerken in de Woluwevallei.

VIVA! Uit in de Groene Rand

Alles bekijken
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Park Frankveld Beersel

  In de laatste aflevering van Uit in de Groene Rand maakt Liesbeth kennis met het Park Frankveld in Beersel en daarna waant ze zich een prinses in Kasteel Gravenhof in Dworp.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: park Schaveys in Linkebeek

  Liesbeth gaat in ‘Uit in de Groene Rand’ op ontdekking in het grote park Schaveys op de grens tussen Linkebeek en Beersel. Overnachten doet ze in B&B Fyllade & Arkoze in Lembeek. Twee kijkers worden trouwens opnieuw verwend met zo’n overnachting.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: Van basiliek tot basiliek (2)

  In de zesde aflevering van Uit in de Groene Rand rondt Liesbeth haar tocht van 'Basiliek tot Basiliek' af in Vilvoorde. Samen met stadsgids Astrid verkent ze Park 3 Fonteinen en de Gedempte Zenne in Vilvoorde. Tot slot verblijft Liesbeth in B&B Landing Point in Melsbroek.
 • VIVA! Uit in de Groene Rand: van basiliek tot basiliek

  In VIVA! Uit in de Groene Rand volgt Liesbeth ‘de basiliek tot basiliek’-route in Grimbergen. Ze houdt halt in onder meer het Prinsenbos en het Lintbos. Overnachten doet ze in B&B Michel.
 • VIVA! Uit in de Groende Rand: Zoniënwoud

  In VIVA! Uit in de Groene Rand logeert Liesbeth Bernolet in B&B Hippo-Droom in Hoeilaart en daarna trekt ze naar het Zoniënwoud, een van de grootste en oudste bossen van onze regio.

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

Bekijk afleveringen VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B 03/06/2016

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B 27/05/2016

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B 21/05/16

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B 14/05/2016

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.